Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Κωνσταντίνος Βεντούρης, πλοιοκτήτης επιβατηγών και φορτηγών πλοίων, ιδρυτής της εταιρείας «VENTOURIS FERRIES».

Ο Κωνσταντίνος Βεντούρης γεννήθηκε στην Κίμωλο το 1927 και σταδιοδρόμησε ως πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού. Το 1957 στράφηκε στον εφοπλισμό. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Κωνσταντίνος Βεντούρης αποφάσισε αρχικά να επεκταθεί στην ακτοπλοΐα με την αγορά επτά επιβατικών πλοίων και στη συνέχεια να πουλήσει το στόλο των φορτηγών πλοίων. Την περίοδο αυτή, στην επιχείρηση αρχίζει να εισέρχεται και η δεύτερη γενιά της οικογένειας, οι γιοι του Γεώργιος, Αντώνιος, Ευάγγελος και Απόστολος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και εξής, η Mastrogiorgis Shipping, υπό τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Βεντούρη και του μικρότερου γιου του Χαράλαμπου, ανέπτυξε σταθερά το στόλο της και έφθασε το 2000 να διαχειρίζεται στόλο επτά πλοίων.

Η ΕΕΝ μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Κωνσταντίνου Βεντούρη συγκάλεσε εκτάκτως διοικητικό συμβούλιο, εξέφρασε ομόφωνα τα θερμά συλλυπητήρια των μελών της προς τα τέκνα του εκλιπόντος, ενώ αποφάσισε να παραμείνει μεσίστια η σημαία στα γραφεία της Ενώσεως κατά την ημέρα της κηδείας και να κατατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στο Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «ΑΡΓΩ».

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Βεντούρη θα γίνει την Παρασκευή στην εκκλησία της Παναγίας Οδηγήτριας στην Κίμωλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης