Αποχή πραγματοποιούν σήμερα οι υπάλληλοι των Κλιμακίων Ασύλου Αλίμου και Πειραιά, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι δεν γίνεται καθαρισμός των κτιρίων τον τελευταίο μήνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία εργαζομένων και προσφύγων.

Το πρόβλημα προέκυψε μετά τη λήξη της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο για τον καθαρισμό των δύο κτιρίων πριν από ένα μήνα. Όπως περιγράφει εκπρόσωπος των εργαζομένων του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Πειραιά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «οι όροφοι του κτιρίου είναι γεμάτοι σκουπίδια». Ο ίδιος καταγγέλλει ότι δύο συνάδελφοί του έχουν νοσήσει από σταφυλόκοκκο και επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν λάβει απόφαση να συνεχίσουν την αποχή μέχρι να λυθεί το ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα αυτό έρχεται να προστεθεί στις καθυστερήσεις πληρωμών των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου, οι μισθοί των οποίων έχουν καταβληθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. «Έχουμε ενημερωθεί ότι έχει βγει η εντολή πληρωμής για τον Μάρτιο. Κάνουμε υπομονή για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά δεν μπορούμε να ρισκάρουμε και την ασφάλεια στην υγεία μας», τονίζει ο ίδιος.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου, «παρά τις εκκλήσεις των εργαζομένων, η Υπηρεσία Ασύλου δεν έχει αντιμετωπίσει καίρια μέχρι και σήμερα το συγκεκριμένο θέμα, επιτρέποντας να συντηρούνται ανθυγιεινές συνθήκες που απειλούν τη δημόσια υγεία στα ως άνω Κλιμάκια Ασύλου, αλλά και σε άλλες δομές στην Ελλάδα όπου επικρατεί το ίδιο πρόβλημα». Το Σωματείο καλεί τη διοίκηση να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος.

Πηγές της Υπηρεσίας Ασύλου αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η διαγωνιστική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για την ανανέωση των συμβάσεων είναι σε εξέλιξη και τις επόμενες ώρες αναμένεται η ανακήρυξη μειοδότη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης