Με άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ από την 1/4/2012 απειλούν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, εάν δεν εξοφληθούν όλα τα χρέη των ταμείων που αποτελούν σήμερα τον ΕΟΠΥΥ. Οι δύο σύλλογοι ζητούν επίσης να μην ενσωματωθούν στον Οργανισμό ασφαλιστικά ταμεία, προτού εξοφλήσουν τα χρέη προς τους πιστωτές τους.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά εκφράζουν την έκπληξή τους για το δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ, «διά του οποίου ο Οργανισμός επαίρεται και θριαμβολογεί ότι πλήρωσε τις τρέχουσες υποχρεώσεις του». Όπως υπογραμμίζουν, όμως, «δεν αναφέρει απολύτως τίποτα για τις οφειλές του προηγούμενου έτους, οι οποίες έχουν νομοθετηθεί και οι οποίες ενώ θα πληρώνονταν τμηματικά από τον Ιανουάριο μέχρι τέλος Μαρτίου 2012, μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, τονίζουν οι δύο σύλλογοι, δεν αναφέρεται τίποτα για το «ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσουν για τον ΕΟΠΥΥ τα ασφαλιστικά ταμεία που από 1/4/2012 θα ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ, κουβαλώντας χρέη εκατομμυρίων ευρώ».

Κατά τους φαρμακοποιούς «φαίνεται πλέον καθαρά ότι ο ΕΟΠΥΥ χρησιμοποιείται ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα καταχρεωμένα ασφαλιστικά ταμεία», καθώς, όπως καταγγέλλουν, αφενός εξοφλεί τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, αφετέρου συσσωρεύει τα χρέη όλων των υπολοίπων ταμείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης