Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις ειδικών στελεχών της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με 40χρονο άνδρα που σκαρφάλωσε στον «Πεντάκυκλο» της πλατείας Ομονοίας (μεταλλική κατασκευή) και απειλούσε να πέσει στο κενό.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τις 02.45 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο άνδρας, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, απειλούσε να αυτοκτονήσει, επικαλούμενος προσωπικό πρόβλημα, αλλά τελικά πείστηκε και δεν έκανε πράξη την απειλή του.

Περιπολικό της αστυνομίας τον παρέλαβε και ο εισαγγελέας υπηρεσίας τού συνέστησε ψυχραιμία, προτείνοντάς του να επισκεφτεί την Εισαγγελία και να καταθέσει στοιχεία για το πρόβλημα που τον ταλανίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό του θρίλερ

O συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στην αστυνομία αλλά και στην Πυροσβεστική στο κέντρο της Αθήνας, όταν ο συγκεκριμένος άνδρας, Έλληνας, ηλικίας περίπου 40 ετών, ανέβηκε στη μεταλλική κατασκευή στην πλατεία Ομονοίας και απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό. To zougla.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση στις 23.25 το βράδυ της Τρίτης και σε λίγα λεπτά επί τόπου έσπευσαν τρία οχήματα με εννέα πυροσβέστες.

Λίγο αργότερα έφθασε στο σημείο και ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας.

Οι πρώτες συνομιλίες απέβησαν άκαρπες, με τον άνδρα να επιμένει να θέλει να πέσει στο κενό. Αρνήθηκε να ανέβει στον ειδικό γερανό της Πυροσβεστικής, όταν τον πλησίασε, ενώ δεν ήταν εύκολη και η επικοινωνία με τον διαπραγματευτή.

Ώρα 02.00 : O γερανός της Πυροσβεστικής πλησίασε ξανά τον άνδρα σε μια δεύτερη προσπάθεια να κατέβει από τη μεταλλική κατασκευή. Στο σημείο βρέθηκε και εισαγγελέας.

Ώρα 02.40: Τελικά, ο άνδρας ζήτησε από τον εισαγγελέα να κατέβει από τη μεταλλική κατασκευή με την προϋπόθεση ότι δεν θα συλληφθεί. Μετά και τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ο επίδοξος αυτόχειρας κατέβηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προέβη σε αυτήν την κίνηση για προσωπικούς λόγους, ενώ ζητούσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για δικό του ζήτημα. Ζήτησε, μάλιστα, τη βοήθεια του εισαγγελέα που βρέθηκε στο σημείο, ο οποίος από τη μεριά του τον παρέπεμψε στον εισαγγελέα υπηρεσίας στο κτήριο 16 της Ευελπίδων.


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης