Αποδεκατισμένο είναι το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, μόλις ένα χρόνο μετά την επίσημη έναρξη λειτουργίας του.

Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς αυτήν τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο γενικοί γιατροί, από τους συνολικά πέντε που εργάζονταν στο ίδρυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία αποχώρηση έγινε προχθές, μετά την άρνηση του Υπουργείου Υγείας να εγκρίνει την παράταση της απόσπασης γιατρού που εργαζόταν στο Κέντρο υγείας, αστικού τύπου, Ευόσμου και από την οποία ζητήθηκε να επιστρέψει στην οργανική της θέση.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο δήμαρχος Ευόσμου Δημήτρης Χατζηβρέττας, ο οποίος απέστειλε επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και στην 4η ΥΠΕ. Όπως επισημαίνει, οι εξελίξεις που σηματοδοτεί η εφαρμογή της απόφασης, όχι μόνο θα αποδυναμώσουν το κέντρο υγείας αστικού τύπου, αλλά θα οδηγήσουν στο κλείσιμο της πρότυπης αυτής μονάδας.

Στο μεταξύ, αυτήν τη στιγμή υπηρετούν 32 εργαζόμενοι αποσπασμένοι από νοσοκομεία της πόλης, ενώ ο αριθμός των γενικών γιατρών μειώθηκε από τους πέντε στους δύο. Την ίδια στιγμή, ο οργανισμός του κέντρου, ο οποίος ακόμη δεν έχει συσταθεί, προβλέπει την ύπαρξη 42 γιατρών όλων των ειδικοτήτων και 150 άτομα λοιπό προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης