Απειλούν άνεργο οικοδόμο με κατάσχεση για χρέος 290 ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014, 17:57
Απειλούν άνεργο οικοδόμο με κατάσχεση για χρέος 290 ευρώ
Αντιμέτωπος με το σκληρό πρόσωπο της γραφειοκρατίας βρίσκεται ένας άνεργος, ο οποίος απειλείται με κατάσχεση της προσωπικής του περιουσίας για χρέος ύψους 290 ευρώ.

Η υπόθεση έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την κατάσχεση ποσού 300 ευρώ από τον λογαριασμό ενός άνεργου πατέρα

Η νέα περίπτωση, αφορά έναν άνεργο οικοδόμο από τη Ρόδο, που πασχίζει να συμπληρώσει τα 50 ένσημα τον χρόνο που ορίζει ο νόμος, προκειμένου να έχει ασφαλιστική κάλυψη.

Πριν λίγες μέρες, ο 50χρονος πήρε στα χέρια του ένα κατασχετήριο, που του κοινοποίησε δικαστικός κλητήρας, σύμφωνα με το οποίο αν δεν τακτοποιήσει χρέος προς το ΙΚΑ που είχε πριν από 26 ολόκληρα χρόνια, τότε θα εφαρμοστεί σε βάρος του η διαδικασία των κατασχέσεων της ακίνητης και κινητής του περιουσίας.

Ο ίδιος ενημέρωσε το σωματείο οικοδόμων Ρόδου και ζήτησε την ενεργή συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, έτσι ώστε «να σταματήσει ο εμπαιγμός σε βάρος του ίδιου και χιλιάδων άλλων ανθρώπων που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με αυτόν».

«Το χρέος που ανακάλυψαν, λένε ότι προέρχεται από ένα μικρό ποσό οφειλής σε εισφορές, που είχα ως βιοτέχνης, πριν από 26 χρόνια εδώ στη Ρόδο. Είναι απίστευτο όμως αληθινό, να ζητούν από έναν άνθρωπο άνεργο, έναν οικοδόμο που πασχίζει να κάνει 50 μεροκάματα τον χρόνο να τους καλύψει όλα αυτά τα χρέη», υπογραμμίζει.

«Για μένα το ποσό είναι απαγορευτικό. Γιατί το ανακάλυψαν τώρα μετά τόσα χρόνια; Γιατί αφού είχα μαζί τους συναλλαγές εδώ και 26 χρόνια ως οικοδόμος πλέον δεν μου το ζήτησαν ποτέ;» διερωτάται και προσθέτει: «Δεν μπορώ να το καλύψω, να το ξέρουν, αλλά ούτε και θα τους επιτρέψω να μου κατάσχουν τα πράγματα μέσα από το σπίτι μου όπως λένε στα χαρτιά που μου έστειλαν».

«Έκλεισα τις υποχρεώσεις μου με τη Δ.Ο.Υ ως επαγγελματίας το 1993. Τι θέλουν τώρα; Είναι στα καλά τους;», καταλήγει.Με πληροφορίες από το rodiaki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014, 17:59