Απειλούν με επίσχεση εργασίας από τις 13 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 01:57
Απειλούν με επίσχεση εργασίας από τις 13 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ
Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουν τις απειλές τους για επίσχεση οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ με ανακοίνωσή τους. Καλούν επίσης τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, να αναλάβει άμεσα τις πρωτοβουλίες που πρέπει, ώστε να ρυθμιστούν οι οικονομικές εκκρεμότητες του Δημοσίου με τον ΟΑΣΘ. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι από τις δικές του κινήσεις εξαρτάται εάν θα τραβήξουν και πάλι «χειρόφρενο» από τις 13 Οκτωβρίου.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, παράλληλα, ζητούν και από τη διοίκηση του οργανισμού, να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και καταγγέλλουν εκ νέου εμπαιγμό των 2.300 εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ εκφράζουν την απορία, για ποιο λόγο ο αρμόδιος υπουργός, ενώ έχει δεσμευτεί ότι αν καταβληθούν τα δεδουλευμένα Ιουλίου, με την προεκταμίευση της αντισταθμιστικής καταβολής του Νοεμβρίου, ώστε να «μπουν» και οι μισθοί Αυγούστου, δεν το έχει πράξει, «αμφισβητώντας την καταβολή των μισθών Ιουλίου, κάτι που εάν δεν είχε γίνει δεν θα σταματούσε η επίσχεση εργασίας στις 29/9», όπως αναφέρουν.

Θέτοντας σειρά ερωτημάτων, όπως γιατί δεν τηρήθηκε το πρακτικό συμφιλίωσης που υπογράφηκε στις 25/8 από τη γενική γραμματέα του υπουργείου, κ. Θεοπίστη Πέρκα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ καλούν τον κ. Σπίρτζη να σεβαστεί την ισχύουσα οικονομική συμφωνία μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του οργανισμού και να προχωρήσει στην έναρξη ουσιαστικών και αποτελεσματικών διαβουλεύσεων, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ υπογραμμίζουν εκ νέου, ότι έχουν ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για τη λειτουργία του οργανισμού, τις οποίες – όπως αναφέρουν – προτίθενται να υποβάλλουν στο διάλογο που προτείνουν. Υπενθυμίζεται ότι νέα τριμερής συνάντηση έχει προγραμματιστεί για το θέμα του ΟΑΣΘ την ερχόμενη εβδομάδα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 01:58