Από το κόσκινο των ελεγκτικών Αρχών περνούν οι φάκελοι των δημοσίων υπαλλήλων, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν οι επιτήδειοι που έχουν δηλώσει προσόντα-μαϊμού και διορίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά.

Το πλέον σύνηθες είναι η παραποίηση τίτλων σπουδών, με υπαλλήλους να έχουν δηλώσει βαθμολογίες κατά πολύ υψηλότερες από αυτές που πραγματικά είχαν, με στόχο να κερδίσουν μόρια. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό τέχνασμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με εξαετή προϋπηρεσία ως διευθυντής σε σχολείο στους Θρακομακεδόνες εμφανίστηκε διεκδικητής για θέση σχολικού συμβούλου. Όπως είχε δηλώσει, κατείχε τη θέση του διευθυντή από το 2005, με μόνη λεπτομέρεια πως το συγκεκριμένο σχολείο ιδρύθηκε το 2006!

Άλλος εκπαιδευτικός είχε βαφτίσει ως μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ένα απλό σεμινάριο που παρακολούθησε στο πλαίσιο επιμορφωτικών προγραμμάτων κάποιου ιδρύματος, ενώ δεκάδες είναι αυτοί που δηλώνουν γνώση ξένων γλωσσών ή υπολογιστών χωρίς να κατέχουν κάποιο από τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά.

Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί υπάλληλοι που προσκόμισαν ψευδή δικαιολογητικά για την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. Για παράδειγμα υπήρξαν περιπτώσεις που απαιτούνταν να είναι κατηγορίας Ι-1 και στην πραγματικότητα διέθεταν χαρτί Ι-2, Ι-3, Ι-4 ή ακόμη και Ι-5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης