Θύμα της ανάλγητης γραφειοκρατίας του «αθάνατου» ελληνικού δημοσίου έχει πέσει ένας συμπολίτης μας, με 100% αναπηρία και καθημερινή ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, γιατί πολύ απλά… η απόδοση της νόμιμης σύνταξης γήρατος αποδίδεται από το ΙΚΑ όχι με γνώμονα τις υποχρεώσεις του και τις ανάγκες των ασφαλισμένων του, αλλά και την κοινή λογική, αλλά με βάση… το όταν και όποτε τα στελέχη του συνεδριάσουν!

Και μέχρι τότε… οι τυχεροί συνταξιούχοι που έχουν φροντίσει να έχουν ένα «κομπόδεμα» για έκτακτη ανάγκη, τα καταφέρνουν. Οι υπόλοιποι, που περιμένουν με ακρίβεια ημέρας τη σύνταξή τους για να καλύψουν την ανάγκη τους;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα. Όπως αναφέρει η κόρη του ανάπηρου συμπολίτη μας, Τίνα Χαριτάκη από τον Κολωνό, στα τέλη του Ιουλίου 2014 διακόπηκε η σύνταξη γήρατος του πατέρα της, καθώς παρήλθε ένα έτος από την έκδοση της επιτροπείας, που όφειλε να έχει, καθότι ο ίδιος είναι ανάπηρος (είχε διοριστεί ως επίτροπος η σύζυγός του). Αυτό συνέβη καθώς οι ίδιοι δεν γνώριζαν ότι χρειαζόταν ανανέωση της επιτροπείας, το οποίο και έπραξαν με χαρτί από το Πρωτοδικείο μέσα σε λίγες ώρες. Θεωρητικά, το πρόβλημα είχε λυθεί, καθώς μόλις το ΙΚΑ λάμβανε το πιστοποιητικό της επιτροπείας, θα έπρεπε να συνεχίσει να δίνει στον άνθρωπο τη σύνταξη κανονικά.

Όμως… «το ΙΚΑ απάντησε ότι θα του ξαναδωθεί η σύνταξη μετά από 5 μήνες, όταν και όποτε συνεδριάσει δηλαδή η επιτροπή του και αφού συνεδριάσει θα χρειαστεί άλλους 2 μήνες για να κοινοποιηθεί. Σε ερώτησή μας, για το πως θα ζήσει ο κατά 100% ανάπηρος, πώς θα καλύψει τις βασικές του ανάγκες, φαγητό, φάρμακα, ιατρούς, είδη πρώτης ανάγκης, μας απάντησαν ότι αυτό ειναι πρόβλημά μας! Στην ουσία καταδικάζουν τον ανάπηρο σε θάνατο»!, αναφέρει η ίδια στο zougla.gr.

Σημειώνεται ότι στον άνθρωπο δεν δίνεται αναπηρική σύνταξη καν, αν και έχει ποσοστό αναπηρίας 100%!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τα κεντρικά του ΙΚΑ Αθηνών, στην όδο Αγησιλάου. Οι ανάγκες του πολίτη και τα απαράβατα δικαιώματά του, για ακόμη μια φορά θύμα της απαράδεκτης κωλυσιεργίας των μηχανισμών -και των λειτουργών- του κράτους…

Πιστοποιητικό αναπηρίας 100% -κατά το ΙΚΑ όμως, ο άνθρωπος δεν δικαιούται αναπηρική σύνταξη!

Η σύνταξη γήρατος -μιας και αναπηρική δεν δόθηκε ποτέ- διακόπτεται!

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης