Ένα πραγματικά απίστευτο περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, με θύμα γιατρό που εργάζεται στο Μαμάτειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Ασθενής που επισκέφτηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου με συμπτώματα αλλεργίας επετέθη με πρωτοφανείς εκφράσεις εναντίον της έγχρωμης γιατρού Godwin Solace Akpevwe.

Λόγω φόρτου εργασίας κι άλλων υπό εξέταση περιστατικών, χρειάστηκε να περιμένει στο χώρο αναμονής, με αποτέλεσμα, κάποια στιγμή, να διαμαρτυρηθεί έντονα και να υπάρξει ένταση με τη γιατρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκνευρισμένος από την αναμονή, ο εν λόγω άνδρας, ηλικίας 50 έως 55 ετών, φέρεται να της είπε: «Ξέρω εγώ τις σας χρειάζεται εσάς. Σας χρειάζεται Χίτλερ και… σαπούνι».

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, ενώ το θύμα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του ασθενούς.

Στη συνέχεια, ο φερόμενος ως δράστης της ανοίκειας επίθεσης εξετάστηκε από το προσωπικό του νοσοκομείου και νοσηλεύτηκε για μερικές ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο ασθενής θα δικαστεί, την Πέμπτη, με την κατηγορία της απλής εξύβρισης.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «Μαμάτσειο» – «Μποδοσάκειο» καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή, ρατσιστική επίθεση που εδέχθη η ιατρός μας Godwin Solace Akpevwe.

Τέτοιες πράξεις μας παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους και δεν αρμόζουν στην εποχή μας και ιδιαίτερα στο χώρο του Νοσοκομείου, όπου όλο το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό υπερβάλλει εαυτόν για το καλό και την ασφάλεια των συνανθρώπων μας.

Με πληροφορίες από τα kozanimedia.gr και kozan.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης