Απίστευτο: Ανήλικοι προσήχθησαν στο δικαστήριο για κλοπές και μόλις αφέθηκαν... άρχισαν τις διαρρήξεις!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019, 12:56
Απίστευτο: Ανήλικοι προσήχθησαν στο δικαστήριο για κλοπές και μόλις αφέθηκαν... άρχισαν τις διαρρήξεις!

Πριν καλά – καλά προλάβουν να αποχωρήσουν από το Αστυνομικό Μέγαρο όπου είχαν προσαχθεί ως ύποπτοι απόπειρας κλοπής, τρεις νεαροί Ρομά εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, συνέχισαν το παράνομο έργο τους με απόπειρες, κλοπές και διαρρήξεις σε μη κεντρικούς δρόμους της Λαμίας!

Πραγματικά το θράσος των τριών Ρομά ηλικίας 25, 17 και 17 ετών, που λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξημερώνοντας Πέμπτη (4/7) είχαν προσαχθεί ως ύποπτοι για απόπειρα κλοπής σε σουβλατζίδικο σε συνοικιακό ταβερνάκι της πόλης, δεν έχει όρια.

Με το που αφέθηκαν ελεύθεροι και έφυγαν από το Αστυνομικό Μέγαρο στην οδό Αθηνών, πήραν σβάρνα κατά μήκος τα σπίτια και τα καταστήματα ψάχνοντας εύκολη πρόσβαση για να εισέλθουν στο εσωτερικό τους.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να εισέλθουν σε σπίτια, ενώ τελικά την πλήρωσε καφέ - ουζερί που βρέθηκε στο διάβα τους επί της ίδιας οδού. Γύρω στις 03:50’ τα ξημερώματα έθραυσαν τον υαλοπίνακα του καταστήματος, προκειμένου να εισέλθουν στο εσωτερικό του και να αφαιρέσουν από την ταμειακή μηχανή περί τα 100 ευρώ.

Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν από την 51χρονη ιδιοκτήτρια κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται και κατάφεραν πολύ γρήγορα να εντοπίσουν τους Ρομά και να συλλάβουν τους δύο, καθώς ο ένας από τους ανήλικους πρόλαβε και εξαφανίστηκε.

Στην κατοχή του ενός βρέθηκαν και 20 ευρώ από αυτά που αφαίρεσαν από το μαγαζί που διέρρηξαν.

Όπως προέκυψε αργότερα από τις καταγγελίες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, οι τρεις Ρομά είχαν προσπαθήσει νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης γύρω στις 23:30’ να εισέλθουν εντός του κτιρίου όπου στεγάζεται η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας, σπάζοντας την γυάλινη προθήκη και προξενώντας ζημιά στην αλουμινένια είσοδο, χωρίς όμως τελικά να επιτύχουν το σκοπό τους.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι εκτός της περίπτωσης της ΕΦΑ Φθιώτιδας - Ευρυτανίας, οι δράστες δεν επέλεξαν τυχαία τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς πηγαίναν τις τελευταίες 2-3 ημέρες ως πελάτες αξιολογώντας προφανώς τη λεία που θα έβρισκαν.

Δυστυχώς πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση επίδειξης παραβατικότητας εξαιτίας της ατιμωρησίας που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για μικροκλοπές και ανήλικους δράστες.

Πηγή: lamiareport.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019, 12:56