Απίστευτο: Έκοψαν το ρεύμα και σε άλλο τετραπληγικό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 16:15
Απίστευτο: Έκοψαν το ρεύμα και σε άλλο τετραπληγικό
Δεν πρόλαβε να γίνει η κηδεία της 56χρονης τετραπληγικής η οποία απεβίωσε αφού της έκοψαν το ρεύμα λόγω χρεών, τώρα νέα παρόμοια υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Το περιστατικό συνέβη στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, σε σπίτι που μένει ένας τετραπληγικός συμπολίτης μας, ο οποίος έχει οφειλές προς την ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η τελευταία να προβεί σε διακοπή ρεύματος, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την υπόθεση της 56χρονης Ευτυχίας Ποποδάκη, που συγκλόνισε τη χώρα.
Το περιστατικό κατήγγειλε με επιστολή της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Μανιάτη, η βουλευτής ΝΔ, κ. Ζέττα Μακρή, ζητώντας να ληφθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Κι ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η διακοπή ρεύματος στο σπίτι της άτυχης γυναίκας στα Χανιά, ήταν η αιτία του θανάτου της, το νέο αυτό περιστατικό συγκλονίζει την κοινή γνώμη.
Ολόκληρη η επιστολή της Ζέττας Μακρή

«Κύριε Υπουργέ,

Οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες απαιτούν την προσοχή όλων μας και την λήψη πρωτοβουλιών για την διευκόλυνση της καθημερινότητας τους και την διασφάλιση ποιοτικών συνθηκών ζωής. Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών ή ελλιπούς ενημέρωσης.

Πριν λίγες μόλις μέρες, συγκλονιστήκαμε όλοι μας από τον θάνατο τετραπληγικής στα Χανιά της Κρήτης λόγω της διακοπής ρεύματος από την ΔΕΗ για οφειλές της. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς με αφορμή το δυσάρεστο αυτό γεγονός, δήλωσαν ότι πρόκειται για τραγικό λάθος και ότι η ΔΕΗ οφείλει να διασφαλίζει την συνεχή παροχή ρεύματος για αυτές τις κατηγορίες συνανθρώπων μας, καθώς τα μηχανήματα υποστήριξης τους έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής μετά από οποιαδήποτε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δυστυχώς, όμως, οι καταγγελίες συνεχίζονται, με αποτέλεσμα σήμερα να ενημερωθώ ότι συνεργεία της ΔΕΗ του Ν. Μαγνησίας προχώρησαν σε διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών στην οικία τετραπληγικού συμπολίτη μου. Πιο συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι (Πέμπτη, 24-7-2014) συνεργεία της ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα στην οικία τετραπληγικού, κατοίκου Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας. Το άτομο αυτό είναι τετραπληγικό και χρειάζεται καθημερινά την υποστήριξη οξυγόνου, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος να θέτει σε κίνδυνο την ίδια του την ζωή. Σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και η σύζυγος του, η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Θα ήθελα να διερευνήσετε με την απαιτούμενη ευαισθησία τις παραπάνω καταγγελίες, έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία.

Με εκτίμηση, Ζέττα Μ. Μακρή, Βουλευτής Μαγνησίας».

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της συγκεκριμένης οικογενείας βρίσκονται στην διάθεση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη και του Προέδρου - Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβού.

Πηγή: magnesianews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 16:17