Η περίοδος χάριτος που έδωσαν οι απλήρωτοι εργάτες του Τύμβου Καστά (Αμφίπολη) στην Κατερίνα Περιστέρη φαίνεται πως τελείωσε αφού αποφάσισαν πλέον να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό, γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Ροδάκογλου στο ThousandNews.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μαύρες εργασίες στην Αμφίπολη κοστολογούνται στα 75.000 ευρώ ενώ η υπόθεση αν εξελιχθεί με τη μορφή αγωγών και περιλαμβάνει επιπλέον διεκδικήσεις τότε το ποσό μπορεί να αγγίξει τις 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο των εργαζομένων, εστάλη στην κυρία Περιστέρη το πρώτο εξώδικο με το οποίο εργαζόμενοι και εργολάβοι καλούν την ανασκαφέα σε ένα τετ α τετ μετά από τις επανειλημμένες προσπάθειες οι οποίες και απέβησαν άκαρπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κατερίνα Περιστέρη καλείται τώρα εντός πέντε ημερών να βρίσκεται στην Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών και ενώπιον της προϊσταμένης της εφορίας Πέπης Μάλαμα και του αρχιφύλακα Αλέξανδρου Κοχλιαρίδη να βεβαιώσει τις προφορικές εντολές που η ίδια έδινε για να γίνουν οι εργασίες στον Τύμβο Καστά.

Σε περίπτωση που η ανασκαφέας δεν παραστεί, τότε το θέμα περιπλέκεται και προσλαμβάνει άλλες διαστάσεις.

Ο Αλέξανδρος Κοχλιαρίδης θα βεβαιώσει ως αρχιφύλακας με έγγραφο του στην ΕΦΑ και στο ΥΠ.ΠΟ τις εργασίες και βάσει του εγγράφου θα ακολουθήσουν οι αγωγές των ενδιαφερομένων κατά παντός υπευθύνου.

Στη συνέχεια το Υπουργείο Πολιτισμού είναι υποχρεωμένο να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα καταγγέλλονται και εφόσον οι καταγγέλλοντες δικαιωθούν από τα δικαστήριο τότε το υπουργείο διατηρεί το δικαίωμα να στραφεί εναντίον της ανασκαφέως.

Η Κατερίνα Περιστέρη από την πλευρά της, πάντως, υποστηρίζει ότι έχει αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης