Εδώ και 14 μήνες έχουν να δουν το χρώμα χρήματος οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και τα Κέντρα Διημέρευσης ΑμεΑ στην Κρήτη σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη.

«Ακόμα περιμένουμε απαντήσεις από τα Υπουργεία Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το μέλλον και τη χρηματοδότηση των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και τα Κέντρα Διημέρευσης ΑμεΑ, μετά και την έγγραφη δήλωση του Υφ. Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλου, ότι έχει σταλεί ήδη πρόταση για προέγκριση πιστώσεων έργων ΕΣΠΑ που αφορά στα ΚΗΦΗ, ύψους 6.817.208 ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κρήτη λειτουργούν 21 τέτοια Κέντρα, παρέχοντας βοήθεια σε 460 περίπου άτομα και οι εργαζόμενοι των σημαντικών αυτών δομών, δουλεύουν απλήρωτοι για περισσότερο από 14 μήνες.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να μην στηρίζεται εμπράκτως το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και τα Κέντρα Διημέρευσης ΑμεΑ, που φιλοξενούν συμπολίτες μας που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Το κοινωνικό κράτος δεν πρέπει να παρουσιάζεται ανάλγητο, ιδιαίτερα σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης