Απλήρωτοι οι επιτηρητές των πανελλαδικών του 2014 στο Κιλκίς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 08:18
Απλήρωτοι οι επιτηρητές των πανελλαδικών του 2014 στο Κιλκίς
Απλήρωτοι παραμένουν δεκάδες εκπαιδευτικοί στο Κιλκίς, οι οποίοι είχαν αναλάβει την επιτήρηση των πανελλαδικών του 2014.

Όπως επισημαίνεται σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας, πρόκειται για εκπαιδευτικούς δυο εξεταστικών κέντρων και συγκεκριμένα του Ε.Κ ΓΕΛ Πολυκάστρου και του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου Κιλκίς, που στεγαζόταν στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Στο κείμενο προστίθεται ότι «ο λόγος της μη πληρωμής τους οφείλεται στο γεγονός πως από την αρμόδια υπηρεσία πιστώθηκαν λιγότερα χρήματα ως αποζημίωση εμπλεκόμενων σε Πανελλαδικές Εξετάσεις, με αποτέλεσμα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς να αποφασίσει να καταβάλει τα δεδουλευμένα με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης των σχετικών δικαιολογητικών».

«Παρά το γεγονός ότι έχει αποσταλεί έγγραφο (Φ.14.3/8156/2-10-2014) με το οποίο ζητείται από το υπουργείο να μεριμνήσει για την πίστωση του ανάλογου ΚΑΕ, οι εκπαιδευτικοί δυστυχώς παραμένουν απλήρωτοι έως σήμερα. Η κατάσταση αυτή επιδρά αρνητικά στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα των εκπαιδευτικών, από τις ασκούμενες αντιλαϊκές πολιτικές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων» επισημαίνουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές Βαρδαλής και Γερασιμίδου, ζητώντας παράλληλα να μάθουν «σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014, από τα δυο εξεταστικά κέντρα του Κιλκίς».

Πηγή: seleo.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 08:24