Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου λόγω της οφειλής στην ΕΥΔΑΠ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013, 09:14
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου λόγω της οφειλής στην ΕΥΔΑΠ
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, μετά την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ).

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της Εταιρείας να προβεί σε δέσμευση λογαριασμού του δήμου σε τράπεζα λόγω οφειλών, με αποτέλεσμα 640 εργαζόμενοι του δήμου να παραμένουν απλήρωτοι επί δύο μήνες.

Εργαζόμενοι, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και πολίτες της περιοχής προχώρησαν σήμερα σε συμβολική κατάληψη στις εγκαταστάσεις αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ στον Αγροκέραμο, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να προβούν σε ανάλογες κινητοποιήσεις έξω από τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι.

Η Εταιρεία, που υποστηρίζει ότι ο Δήμος Κερατσινίου τής χρωστά 3.400.000 ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει και 443.797 ευρώ από κατανάλωση νερού το 2012, αντιδρά και στο γεγονός ότι ο δήμος προχώρησε στην επιβολή τέλους διέλευσης του αγωγού από την περιοχή, παρότι η υπόθεση εκκρεμεί στο δικαστήριο και αναμένεται να τελεσιδικήσει στις 17 Μαΐου.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Κερατσινίου υποστηρίζει ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο το Διοικητικό Εφετείο επέβαλε πρωτόδικα την καταβολή τέλους διέλευσης 40% στην ΕΥΔΑΠ μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Πάντως, έχουν ανοίξει όλα τα ρολόγια του δήμου που είχαν κλείσει πριν από μία εβδομάδα και η υδροδότηση βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ, σχολείων και δημαρχείου γίνεται κανονικά.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013, 09:54