Έντεκα κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε στρατιωτική υγειονομική μονάδα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο μπήκε ασυμπτωματικός ασθενής με Covid-19 για να υποβληθεί σε προγραμματισμένο χειρουργείο στη Β’ Παθολογική Κλινική. Πριν από την επέμβαση, πραγματοποιήθηκε διαγνωστικό τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ από εκείνον επιμολύνθηκαν ακόμα 10 άτομα. Η Β’ Παθολογική Κλινική, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κλείσει και γίνονται οι απαιτούμενες ιχνηλατήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα 11 κρούσματα, κάποια αφορούν νοσοκόμες και άλλα ασθενείς στη Β’ Παθολογική Κλινική. Από τους 11 ασθενείς, οι τέσσερις, ένας χθες το βράδυ και τρεις σήμερα, μεταφέρθηκαν στο ΝΙΜΙΤΣ, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Σχετικά με τα κρούσματα στο 401 νοσοκομείο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προέβη σε διευκρινίσεις, αναφέροντας πως από τα 11 κρούσματα, μόνον το ένα αφορά εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευκρινίζεται σε ό,τι αφορά κρούσματα κορωνοϊού “Covid-19” σε Υγειονομική Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε σήμερα, 6 Μαΐου 2020, κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ. Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο. Συνεπώς, όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ως εκ τούτου οι αναφορές περί «κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης