Ξεκινούν σήμερα, Πέμπτη, οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις. Η εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου, για να τη διαδεχθεί λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Νοεμβρίου, η περίφημη «Black Friday», η ημέρα των μεγάλων προσφορών, η οποία μάλιστα εφέτος αναμένεται να μετατραπεί μάλλον σε «Black Week» («Μαύρη Εβδομάδα»).

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από τις 11.00 έως τις 20.00.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένη, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην περίπτωση ανακριβών ή παραπλανητικών εκπτώσεων, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης