Σε τρίωρες καθημερινές στάσεις εργασίας προχωρούν από την Δευτέρα οι δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενοι για τα κενά που υπάρχουν στις οργανικές θέσεις των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, ομόφωνα αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθούν τρίωρες αποχές (9.00 π.μ. – έως 12.00 μ.μ.) από Δευτέρα 20 έως και την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διεκδικούμε την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και την άμεση στελέχωση με υπαλλήλους των δικαστικών υπηρεσιών της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Καλαμάτας. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των πολλών κενών οργανικών θέσεων των υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση της δικαστηριακής ύλης, είναι τραγική», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, ενώ δίνουν αναλυτικά στοιχεία για τις ελλείψεις που υπάρχουν:

-Πρωτοδικείο Καλαμάτας: κενές οργανικές θέσεις γραμματέων 8, δακτυλογράφων 2 και επιμελητών δικαστηρίων 2
-Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας: κενές οργανικές θέσεις γραμματέων 5 και επιμελητών δικαστηρίων 5
-Ειρηνοδικείο Καλαμάτας: κενές οργανικές θέσεις 7 γραμματέων (έχει αποσπασθεί γραμματέας στο Εφετείο Καλαμάτας ως υπεράριθμος) και επιμελητών δικαστηρίων 1
-Πταισματοδικείο Καλαμάτας: κενές οργανικές θέσεις γραμματέων 2 και επιμελητή δικαστηρίων 1
-Ειρηνοδικείο Πύλου: λειτουργεί μόνο με μία γραμματέα και έχει 2 κενές θέσεις επιμελητών δικαστηρίων.

Ο Σύλλογος καλεί την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων να στηρίξει τις κινητοποιήσεις του και τον υπουργό Δικαιοσύνης να ικανοποιήσει τα αιτήματά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης