Αναβίωσε η υπόθεση με το φρικτό έγκλημα σε χωριό της Μεσαράς, με το δικαστήριο να λαμβάνει μια σημαντική απόφαση για την τύχη του δράστη της συγκεκριμένης δολοφονίας του άτυχου Ρουμάνου άνδρα.

Ο 32χρονος -σήμερα- κατηγορούμενος, άκουσε το Εφετείο να μειώνει την ποινή φυλάκισης του από τα ισόβια στα 20 χρόνια, κρίνοντας τον επίσης ένοχο για το θάνατο του αλλοδαπού, ο οποίος έχασε τη ζωή του, λόγω της δηλητηρίασης με μονοξείδιο του άνθρακα, αλλά και των εγκαυμάτων τρίτου βαθμού που προκλήθηκαν σε αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο, αναγνωρίζοντας τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου, μείωσε την ποινή. Ο κατηγορούμενος είναι έγκλειστος εδώ και 7 χρόνια και έχοντας εργαστεί στη φυλακή, είναι θέμα λίγων ημερών, ώσπου να αποφυλακιστεί.

Ο δράστης είναι έγκλειστος στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού. Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός είναι ο δράστης που έκαψε ζωντανό τον 35χρονο Ρουμάνο. Αιτία ήταν ότι πίστευε πως είχε κλέψει από την αγαπημένη του θεία το ποσό των 100 ευρώ.

Ο Ρουμάνος κοιμόταν, όταν ο δράστης μπήκε μέσα στο δωμάτιο του και -χωρίς το θύμα να προλάβει να πράξει το παραμικρό- τον περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό, έβαλε φωτιά. Το έγκλημα αυτό είχε προκαλέσει σοκ σε όλους στη Μεσαρά. Σημειώνεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το οποίο είχε γίνει, τον είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του θύματος παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή στο δικαστήριο που είχε γίνει τότε. Ενώ αξίζει να επισημανθεί πως σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν ο κατηγορούμενος είχε παθολογική αδυναμία στη θεία του, μιας και είχε χάσει τη μητέρα του σε πολύ μικρή ηλικία.

ΠΗΓΗ: creteplus.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης