Ο μόνιμος καθηγητής Εφαρμογών του ΤΕΙ Λάρισας στην έδρα της Νοσηλευτικής Θεοδόσιος Παραλίκας χειροτονήθηκε διάκονος της Εκκλησίας από τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλείου Λαρίσης.

Χθες, την παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου του Πλανά, ο κ. Ιγνάτιος έκειρε μικρόσχημο μοναχό τον καθηγητή και του απένειμε το μοναχικό όνομα Σέργιος, προς τιμήν του ενός εκ των δύο Αγίων Σεργίου και Βάκχου, που εορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας, «ο νέος διάκονος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πολλή του αγάπη, με την οποία τον περιέβαλε, και με ευγνωμοσύνη στράφηκε προς όσους τον στήριξαν πνευματικά από μικρό παιδί έως και τη στιγμή της χειροτονίας του, και ανέλυσε ακόμη στη χειροτονητήριο ομιλία του το θαύμα της παρουσίας του Θεού στη ζωή του, έτσι όπως το έζησε από της νεότητός του. Αγάπησε θερμά την επιστήμη του, τους καθηγητές και τους φοιτητές του, αλλά ο παιδικός πόθος της καρδίας του ήταν η αγία Ιερωσύνη, η διακονία και η φιλανθρωπία, η προσφορά και η θυσία μέσα στο σώμα της Εκκλησίας του Χριστού.

»Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχήθηκε με την σειρά του στον νέο επιστήμονα-κληρικό να γίνει φως για τους ανθρώπους σήμερα που δοκιμάζονται από πολλά προβλήματα, και αφού ο Θεός τον αξίωσε αυτής της μεγάλης χάριτος, τον παρότρυνε να αξιοποιήσει το χάρισμά του από τον Θεό και με τη ζωή και το έργο του να σκορπίζει την ευωδία του Χριστού παντού, στο Πανεπιστήμιο, στη Νοσηλευτική, στους φοιτητές, στη νεότητα, στους ενορίτες του, και να τους δεικνύει τη μόνη αληθινή οδό, που οδηγεί στην αληθινή και αιώνια ζωή, όπως έκανε θυσιαστικά ο προστάτης Άγιός του, Μεγαλομάρτυς Σέργιος, που μαρτύρησε για τη δόξα του ονόματος του Αγίου Θεού».

Πηγή: thessalianews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης