Από σήμερα ξεκινά το πατρινό καρναβάλι!

Από σήμερα ξεκινά το πατρινό καρναβάλι!
Ξεκινά σήμερα στις 11.00 το πρωί η μεγάλη γιορτή της Πάτρας, το καρναβάλι, και αναμένεται να μεταμορφώσει το κέντρο της πόλης σε πεδίο αυθεντικής καρναβαλικής διασκέδασης, ευρηματικών και πρωτότυπων ιδεών, καλλιτεχνικής δημιουργίας, σάτιρας και κεφιού.

Στη φετινή ημέρα έναρξης του πατρινού Καρναβαλιού, που έχει ετοιμάσει η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», οι δυνάμεις της πόλης και της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας παίρνουν τα ηνία.

Από τις 11.00 το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα οι δράσεις της ημέρας έναρξης θα διαδέχονται η μία την άλλη και αναμένεται να δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό αναστατώνοντας ευχάριστα το κέντρο της πόλης.

Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκ, δράσεις για τα παιδιά, καλλιτέχνες και θέατρο δρόμου θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα, μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και ελπίδα.
Οι περισσότερες καρναβαλικές δράσεις θα γίνουν στην πλατεία Γεωργίου και στους πεζόδρομους Παντανάσσης και Γεροκωστοπούλου.

Στη 13.00 το μεσημέρι ο τελάλης, μαζί με την καρναβαλική συνοδεία του και τους… σοκολατορίχτες, θα παραδώσουν στον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του πατρινού καρναβαλιού 2014, το οποίο και θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 2 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο του τελετουργικού, ο δήμαρχος θα κηρύξει στις 20.30 το βράδυ την επίσημη έναρξη του καρναβαλιού με τη δέουσα «καρναβαλική» επισημότητα και μέσω πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν την πατραϊκή νύχτα.

Ας σημειωθεί ότι στη φετινή ημέρα έναρξης, έπειτα από απόφαση του εμπορικού συλλόγου, οι έμποροι θα κρατήσουν τα καταστήματα ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην τόνωση της ατμόσφαιρας και στη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στην πόλη.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014, 11:30