Η επικαιροποιημένη μελέτη για μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης και σε πολιτικό παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στην περιφέρεια.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα την αναβάθμιση των αεροδρομίων της Πελοποννήσου, με τη διαμόρφωση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε low cost επιβατικό και εμπορευματικό, με παράλληλη χρήση και ως στρατιωτικού, όπως επίσης και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε για το αεροδρόμιο της Τρίπολης ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης είχε εκφράσει θετική άποψη, όπως επίσης ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μάκης Βορίδης και η διοικήτρια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Σύντομα μάλιστα, πρόσθεσε, ο κ. Βορίδης θα επισκεφθεί την περιφέρεια Πελοποννήσου και θα ανακοινώσει επίσημα τη μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας, τα οποία, όπως επεσήμανε ρητά ο κ. Τατούλης, θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά.

Μετά την παρουσίαση της μελέτης από την εταιρεία Ibi Group για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, ο περιφερειάρχης έδωσε ξεκάθαρη εντολή να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα, προκειμένου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να διαβιβαστεί η μελέτη στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και μετά να προχωρήσει στο στάδιο της βιωσιμότητας και της έρευνας αγοράς.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης