Από τα Ισραηλινά κάτεργα στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010, 15:07
Από τα Ισραηλινά κάτεργα στην Αθήνα
Εκδήλωση για τον αγώνα των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων με προσκεκλημένο τον Muath Abu Qumssan πραγματοποιείται την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου.

Ο Qumssan, πρώην πολιτικός κρατούμενος από το στρατόπεδο προσφύγων της Τζαμπάλιγια, στη Λωρίδα της Γάζας, είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει η “ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ” σε συνεργασία με τον παλαιστινιακό σύλλογο “AL-AWDA” (το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους).

H εκδήλωση – συζήτηση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο εκδηλώσεων της “ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ”, που στοχεύει να διευρύνει την ενημέρωση γι' αυτό το διαρκές έγκλημα που συμβαίνει ενάντια στο γειτονικό λαό της Μεσογείου. Μετά από 62 χρόνια βίαιης κατοχής, βασανισμών, προσφυγιάς, δολοφονιών και φυλακίσεων, ο Παλαιστινιακός λαός εξακολουθεί ν’ αντιστέκεται στο κράτος του Ισραήλ και στις ναζιστικές πρακτικές του, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα φωτεινό παράδειγμα για τους λαούς όλου του κόσμου.

Ο Muath Abu Al Qumssan, που υπήρξε πολιτικός κρατούμενος, θα μιλήσει για την εμπειρία του στο στρατόπεδο και για τον αγώνα των Παλαιστίνιων ακόμα και πίσω από τα σύρματα. Θα μιλήσει για τον αγώνα που δίνουν οι περισσότεροι από 11.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έχουν δημιουργηθεί για την κράτησή τους. Για τις γυναίκες, τα παιδιά, και όλους όσοι δεν έχουν περάσει από δικαστήρια και βρίσκονται έγκλειστοι υπό το καθεστώς διαρκούς βίας και τρομοκρατίας. Για τους ανθρώπους που αγωνίζονται για μια Παλαιστίνη ελεύθερη.

Μετά τη συζήτηση, θ' ακολουθήσει συναυλία με τους: Ναμπίλ Αλ Σάεγ σε παλαιστινιακά και αραβικά τραγούδια και τα “Ματζαφλάρια” σε ελληνικά.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις, όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.α..

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010, 15:07