«Η πλατεία Αριστοτέλους θα πρέπει να γίνει το κόσμημα της πόλης. Σήμερα είναι ό,τι χειρότερο έχουμε να δείξουμε» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του νέου δημαρχείου, με αφορμή το «χάος» που επικρατεί με την αυθαίρετη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, στα τέλη Ιουνίου θα αρχίσει η εφαρμογή της πρώτης φάσης των μέτρων που -μεταξύ άλλων- θα είναι οριοθέτηση των χώρων με κίτρινη γραμμή και ενιαίο μέγεθος για τις ομπρέλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση αυτά υπολογίζεται πως θα μειωθεί κατά 30% η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, κάτι που έχει ήδη έχει επιτευχθεί και στον πεζόδρομο της Ικτίνου.

«Προς τα τέλη Ιουνίου θα καθορίσουμε τον χώρο. Πρέπει να επισπεύσουμε τη διαδικασία για μια καλύτερη όψη της πλατείας Αριστοτέλους. Ορισμένα καταστήματα έχουν αναπτύξει 100% περισσότερα παράνομα τραπεζοκαθίσματα από την άδεια που εξασφάλισαν. Πιστεύουμε ότι με τα πρώτα μέτρα ο μέσος όρος θα μειωθεί κατά 30%, ενώ θα υπάρχουν διάδρομοι από 1,5 έως 2 μέτρα για τη διέλευση των πεζών» τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης