Τα ονόματα των 27 νικητών του ετήσιου διαγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για νέους μεταφραστές («Juvenes Translatores») ανακοινώθηκαν και η Ελληνίδα νικήτρια του φετινού διαγωνισμού, είναι η Αριάδνη Τσιάκα, προέρχεται από τη Θεσσαλία (5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας), σπάζοντας έτσι την παράδοση που ήθελε τις νικήτριες του διαγωνισμού να φοιτούν σε σχολεία της Μακεδονίας ή της Κρήτης.

Η Αριάδνη Τσιάκα, ο οποία, ενώ σκέπτεται να ακολουθήσει θετική κατεύθυνση στις σπουδές της, έχει ταυτοχρόνως έφεση στη γλωσσομάθεια, ενδιαφέρον για την αγγλική λογοτεχνία, αλλά και, όπως αποδεικνύεται από την επιτυχία της, στέρεα γνώση της μητρικής της γλώσσας, κάτι που εξάλλου είναι προαπαιτούμενο για τη μετάφραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας νικητής για κάθε χώρα της ΕΕ επελέγη ανάμεσα σε 3.000 και πλέον 17χρονους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – από το Joroinen της Φινλανδίας μέχρι τη Λευκωσία – που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό το Νοέμβριο του 2011.

Ακόμη ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξήθηκε κατά 400 περίπου μαθητές σε σχέση με πέρυσι. Οι νικητές θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες στις 27 Μαρτίου για να παραλάβουν τα βραβεία τους αλλά και για να δουν από κοντά πώς εργάζονται οι μεταφραστές της Επιτροπής.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης