Μία απρόσμενη επίσκεψη, διαφορετική από τις άλλες, είχε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Ροδίων, Χατζής Χατζηευθυμίου. Ο κ. Ζώης Δρίβας, φίλος του ποδηλάτου και κάτοικος του νησιού, συνόδευσε στο γραφείο του δημάρχου την Ολλανδή κυκλίστρια Petra van der Endt, η οποία έφτασε στη Ρόδο από την Ολλανδία, έχοντας ξεκινήσει με το ποδήλατό της 5.000 χιλιόμετρα.

Η Petra van der Endt ασχολείται επαγγελματικά με την παροχή συμβουλών σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς σχετικά με την ένταξη του ποδηλάτου ως φιλικού προς το περιβάλλον μέσου μετακίνησης στη ζωή των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό ενδιαφέρθηκε να έχει συνάντηση με τη δημοτική αρχή, ώστε υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ολοένα και μεγαλύτερη ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της Ρόδου, κάτι που θα συντελέσει όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην ανακούφιση της σύγχρονης πληγής που ακούει στο όνομα κυκλοφοριακό. Τόνισε, δε, τη σπουδαιότητα της κατάλληλης παιδείας, η οποία θα προωθήσει το συγκεκριμένο μήνυμα στη νέα γενιά.

Από την πλευρά του, ο κ. Δρίβας ενημέρωσε τον δήμαρχο για την ιδέα να υπάρξει στην πόλη μία μονάδα φιλοξενίας της τάξεως των 50 κλινών, η οποία θα λειτουργεί αποκλειστικά με φίλους του ποδηλάτου, μια ιδέα που βρίσκεται ήδη στο στάδιο της υλοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Ροδίων έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις προτάσεις των δύο συνομιλητών του και τους ευχαρίστησε, διαβεβαιώνοντάς τους ότι οι προθέσεις της δημοτικής αρχής συμβαδίζουν σε πολλά με τις δικές τους προτάσεις και ιδέες για καθαρότερο περιβάλλον και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Πηγή: verena.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης