Μέχρι και την Τετάρτη θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στην Ελλάδα, με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και ισχυρούς ανέμους. Η σκόνη από τη Σαχάρα έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της στην Αττική. Σήμερα Κυριακή, 11 Μαρτίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε όλη τη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα κυρίως στα κεντρικά και νότια.
Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως το απόγευμα και το βράδυ στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική θα επικρατήσουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές, οι οποίες το απόγευμα θα ενταθούν και ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές στη Μακεδονία και βαθμιαία και στη Θράκη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα αναμένονται καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου.

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στην δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, ενώ θα εξασθενίσουν από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το απόγευμα και θα εξασθενήσουν τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 8, στα ανατολικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι-βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα νότια ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους έντονες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν σταδιακά το βράδυ της Δευτέρας στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 και στα πελάγη 6 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τρίτη 13 Μαρτίου στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ, και στο Αιγαίο 7 – τοπικά 8 – μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Τις πρωινές, όμως, ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 – τοπικά 8 – μποφόρ.

Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από την Πέμπτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης