Ενώ εργάζονται κανονικά, κάνουν μάθημα, εξετάζουν τους σπουδαστές και παραδίδουν βαθμολογίες, εδώ και τριάμισι χρόνια δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ!
 
Η παραπάνω καθυστέρηση παρατηρείται για πρώτη φορά στην ιστορία των ΙΕΚ και οι εκπαιδευτές φοβούνται ότι έχασαν οριστικά τα χρήματά τους. Ήδη, σε ορισμένες πόλεις έχουν αρχίσει να κινούνται νομικές διαδικασίες, ενώ και στο Ηράκλειο εκπαιδευτές προσπαθούν με κινήσεις, όπως τη μη παράδοση βαθμών, να πιέσουν το Υπουργείο Παιδείας να τους δώσει τα χρήματα που δικαιούνται.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτές εργάζονται στο ΙΕΚ για να συμπληρώσουν τα έσοδά τους, αφού ούτε τα χρήματα που δίνονται είναι αρκετά για να ζήσουν αλλά ούτε τα λαμβάνουν – ποτέ- στην ώρα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα θύματα της υπόθεσης, εκτός φυσικά από τους εκπαιδευτές, που χωρίς χρήματα καλούνται να είναι «παρόντες» σε όλες τις υποχρεώσεις τους αλλά και να καλύψουν τα προσωπικά τους έξοδα, είναι οι σπουδαστές, οι οποίοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Τέλος, σημειώνεται, επίσης, πως από τις αρχές του χρόνου τα ΙΕΚ υπάγονται στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) και φήμες αναφέρουν ότι οι πληρωμές για το τρέχον έτος θα γίνουν κανονικά, ενώ άγνωστο παραμένει πώς θα διευθετηθούν οι προηγούμενες οφειλές.

Πηγή: patris

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης