Από το Σάββατο οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, 14:54
Από το Σάββατο οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, στην ιστοσελίδα www.energo-eke.gr, προκειμένου να ενταχθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Ήδη από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπαίδευση των δημοτικών υπαλλήλων των 13 δήμων στους οποίους θα εφαρμοστεί πιλοτικά το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα».

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, πραγματοποιούνται ταχύρυθμα σεμινάρια στην Αθήνα, στα οποία συμμετέχουν δημοτικοί υπάλληλοι από οκτώ δήμους, και στη Θεσσαλονίκη, στα οποία συμμετέχουν υπάλληλοι από πέντε δήμους της Β. Ελλάδας.

Νωρίτερα σήμερα επισκέφθηκαν το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, όπου πραγματοποιούνται τα σεμινάρια της Αθήνας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Χρήστος Χάλαρης.

Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» ως τη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική στροφή στη χώρα, προσθέτοντας ότι για πολλά χρόνια υπήρχε κατασπατάληση πόρων για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, ενώ «σήμερα, τα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιεί η χώρα μας είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στον νέο θεσμό, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου σημείωσε ότι πρόκειται για «σύγχρονο θεσμό για την επίλυση των σύγχρονων οξυμένων προβλημάτων και βασικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής στη χώρα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η δικαιοσύνη και η διαφάνεια για τη χορήγηση του βοηθήματος είναι εξασφαλισμένες» και τόνισε πως «δεν πρόκειται να μείνει απ' έξω κάποιος που το δικαιούται, αλλά ούτε να παρεισφρήσει κάποιος που δεν το δικαιούται».

Τέλος, ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε ότι όσοι δικαιούχοι κάνουν αίτηση έως τις 31 Δεκεμβρίου θα εισπράξουν το βοήθημα αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, 15:01