Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/1) το τελωνείο του Προμαχώνα, αφού Σερραίοι αγρότες ήρθαν στα χέρια με Βούλγαρους και Έλληνες οδηγούς φορτηγών TIR, που επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό.

Όπως καταγγέλλουν οι αγρότες, οι οδηγοί πέρασαν τα σύνορα, χωρίς να τους εμποδίσει η Αστυνομία, με αποτέλεσμα να κινηθούν απειλητικά εναντίον τους. Αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή, στην οποία τραυματίστηκε στο αυτί ο αγρότης Γιώργος Κασάπογλου, γεγονός που δυναμίτισε ακόμη περισσότερο το κλίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, εξαγριωμένοι αγρότες προκάλεσαν ζημιές στο χώρο του τελωνείου, μπροστά στα μάτια της μικρής αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στο σημείο.

Από την καταστροφική μανία, δε γλίτωσαν οι μπάρες και μία κάμερα ασφαλείας στον έλεγχο διαβατηρίων, οι κάδοι απορριμμάτων που παραδόθηκαν στις φλόγες, αλλά και το… γκαζόν, που οργώθηκε από τρακτέρ.

Οι αγρότες κατηγορούν την Αστυνομία πως επέτρεψε στους οδηγούς να περάσουν τα σύνορα και να τους προσεγγίσουν, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς, με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, τα επεισόδια σταμάτησαν και η ηρεμία επανήλθε και πάλι, με τους Σερραίους αγρότες να δηλώνουν πως δε θα λύσουν τον αποκλεισμό του τελωνείου του Προμαχώνα, αν δε δικαιωθούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης