Από τους δήμους οι άδειες εκμετάλλευσης περιπτέρων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 12:36
Από τους δήμους οι άδειες εκμετάλλευσης περιπτέρων

Στους δήμους μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα για τη χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων. Αυτό υπενθυμίζει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γεώργιος Ντόλιος, με έγγραφό του το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη. 

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ενημερώσει, με εγκύκλιό του, τους δήμους, ενώ έχει εκδοθεί και οδηγός από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για την άσκηση των πρόσθετων αρμοδιοτήτων από τους δήμους. 

Ωστόσο, ο ανεξάρτητος βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, με ερώτησή του, επισημαίνει ότι, μετά την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης, υπάρχει πρόβλημα με την κατανομή αρμοδιοτήτων αναφορικά με τις άδειες περιπτέρων σε επίπεδο Περιφέρειας.

Ενώ επικαλείται, ειδικότερα, διαπιστώσεις της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Οπλιτών του Νομού Ηρακλείου, σύμφωνα με τις οποίες, οι νομαρχιακοί υπάλληλοι που στελεχώνουν το Τμήμα Διεύθυνσης και Πολιτικών Δικαιωμάτων, αρμόδιοι για τα περίπτερα, είναι πλέον μετά τον «Καλλικράτη», υπάλληλοι της Περιφέρειας χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς αντικείμενο εργασίας. 

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης υπογραμμίζει ότι ο Νομός Ηρακλείου είχε τρεις και πλέον χιλιάδες αναπήρους και θύματα πολέμου και προσθέτει ότι μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει και με την ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας του Δημοσίου των Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου, των οποίων το μισθωτήριο του περιπτέρου τους έχει λήξει, δεδομένου ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τον ΟΠΑΔ είναι η απόφαση της άδειας ενοικίασης από τον αρμόδιο φορέα. 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 12:36