Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, συγκριτικά με τους υποτιθέμενα αυστηρούς νόμους που επικρατούν σε ένα τέτοιο σωφρονιστικό κατάστημα, εντοπίστηκε χθες το βράδυ μέσα στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Για άλλη μια φορά, πιστοποιείται δηλαδή εκείνο που είχε πει σε περιόδους αντάρας για το ίδρυμα τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 γνωστός συνδικαλιστής των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ότι «από την πόρτα του Κορυδαλλού δεν χωράνε να μπουν μόνον ναρκωτικά αλλά και ολόκληρο άρμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, μέσα σε κελιά αλλοδαπών κρατουμένων εντοπίστηκαν 250 gr ηρωίνης(πρέζα), ενώ άλλες πληροφορίες, οι οποίες μένει να επιβεβαιωθούν ή όχι από τους καθ’ ύλην πολιτικά και υπηρεσιακά αρμόδιους των φυλακών, κάνουν λόγο για εύρεση ποσότητας 1.5 κιλού ηρωίνης τις τελευταίες μέρες, διάσπαρτα κρυμμένη σε «κρυψώνες». Κατά τις ίδιες πηγές, οι ποσότητες ναρκωτικών ουσιών εντοπίστηκαν σε κελιά της Δ’ πτέρυγας των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού, στα οποία κρατούνται κυρίως αλλοδαποί κρατούμενοι που έχουν διαπράξει σοβαρότατα αδικήματα και βρέθηκαν μετά από έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα προκύπτουν -ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις- μια σειρά από σοβαρότατα ερωτήματα, όπως:

-Πρώτον, πώς μπήκαν τα ναρκωτικά στα κελιά της Δ’ πτέρυγας; Τέτοιο μπάχαλο επικρατεί που αρχίζει να θυμίζει τις αλήστου μνήμης κακές εποχές του Κορυδαλλού; Ή τελικά όλα αλλάζουν, αλλά τελικά ο Κορυδαλλός παραμένει ο ίδιος;

-Δεύτερον, πόση είναι τελικά η εντοπισθείσα ποσότητα; Ενάμισι κιλό ή 250 γραμμάρια;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Τρίτον, διετάχθη κάποια ΕΔΕ μετά την εύρεση της ποσότητας των ναρκωτικών ουσιών, για να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο αποστολέας και ποιοι ακριβώς οι παραλήπτες και, εάν ναι, υπήρξαν συλλήψεις;

Ελπίζουμε να πάρουμε κάποιες απαντήσεις…

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι προχθές και χθες το βράδυ σε κελιά του Κορυδαλλού υπήρξαν κι άλλα παρατράγουδα. Προχθές, έγινε απόπειρα απαγχονισμού Έλληνα κρατουμένου, ο οποίος επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, ενώ, χθες το βράδυ, δύο αλλοδαποί κρατούμενοι παρουσίασαν τις ίδιες αυτοκαταστροφικές τάσεις.

Σύμφωνα με έμπειρους υπαλλήλους των φυλακών, η περίοδος της άνοιξης αλλά και το βεβαρυμμένο περιβάλλον ευνοούν την εκδήλωση αυτοκαταστροφικών φαινομένων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης