Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πατρέων για πορεία μέχρι την Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016, 10:33
Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πατρέων για πορεία μέχρι την Αθήνα
Πορεία από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση μέτρων με σκοπό την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, αποφάσισε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων έπειτα από σχετική εισήγηση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα προς τη νεολαία, τον πατραϊκό λαό και τους φορείς για συστράτευση και κινητοποίηση με πορεία έως το Σύνταγμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Όπως είπε ο κ. Πελετίδης, «η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων θα είναι διαδρομή αγώνα, θα καλέσουμε σε συμπαράσταση, σε από κοινού διεκδίκηση, τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια της χώρας, και ιδιαίτερα τους δήμους από τα όρια των οποίων θα περνά η πορεία».

Παράλληλα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «θα ζητηθεί από τις δημοτικές αρχές και τους φορείς να ενισχύσουν, να βοηθήσουν και να διευκολύνουν την πορεία στα ζητήματα διαμονής, διατροφής, ενώ στους ενδιάμεσους σταθμούς θα γίνονται συναντήσεις και εκδηλώσεις σε συνεργασία με δήμους, φορείς και άλλους».

Η ανεργία ήταν το μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και, όπως είπε ο δήμαρχος, «σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο». «Στον δήμο μας είναι καταγεγραμμένοι 15.638 μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το 2015» τόνισε, προσθέτοντας πως «10.721 άνεργοι δεν εντάσσονται στους μακροχρόνια ανέργους».

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρέστησαν και μίλησαν για το ζήτημα της ανεργίας και εκπρόσωποι φορέων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016, 10:54