Σήμερα Τετάρτη, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της κατασκευής φραγμάτων αποβλήτων σε δύο φυσικά ρέματα από την εταιρία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ/Eldorado Gold.

Η εταιρία θέλει να δημιουργήσει τέλματα μεταλλευτικών αποβλήτων πάνω στον μεγαλύτερο υδροφορέα της Χαλκιδικής, κοντά στο ενεργό σεισμικό ρήγμα Στρατωνίου-Βαρβάρας, όπου θα αποτεθούν 148 εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Χρήστος Αδαμίδης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Βόρειας Χαλκιδικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέντευξη Τύπου, που έγινε πριν δύο μέρες, παρουσιάστηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η υγεία των ανθρώπων της περιοχής έχει επιβαρυνθεί από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες των τελευταίων δεκαετιών.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ντούμα, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Βόρειας Χαλκιδικής, υπάρχουν πορίσματα πανεπιστημίων, γεωπόνων, διαφόρων επιστημόνων κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, εξηγώντας πως η βόρεια Χαλκιδική «έδωσε ό,τι μπορούσε να δώσει και κάθε καινούργια εκμετάλλευση ξεπερνάει τη φέρουσα δυνατότητα της περιοχής, δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το έργο, άρα θα καταστραφεί».

Α.Α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από efsyn.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης