Αποφυλακίστηκαν μετά την συμφωνία τους να παραχωρήσουν σχεδόν όλη την ακίνητη περιουσία τους στα θύματα της ΑΣΠΙΣ CAPITAL, η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, ο οποίος ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει στη φυλακή.

Με διάταξη του ανακριτή, αφέθηκαν ελεύθεροι, ένα σχεδόν χρόνο μετά την προφυλάκισή τους με τις κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, υπεξαίρεση και απιστία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τρία μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη, υπέγραψαν συμφωνία να παραχωρήσουν ακίνητα που διαθέτουν στους ομολογιούχους οι οποίοι ζημιώθηκαν από το «κανόνι» της ΑΣΠΙΣ CAPITAL, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο το 90% των κεφαλαίων τους τα οποία είδαν εν μία νυκτί να κάνουν φτερά.

Με πληρεξούσιο που παρείχαν οι κατηγορούμενοι δίνουν τη δυνατότητα στα θύματα της ΑΣΠΙΣ CAPITAL να τα πουλήσουν ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν. Τα ακίνητα η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι ανέρχεται γύρω στα 25 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα κτίριο επί της Βασιλίσσης Σοφίας, ακίνητα σε Μύκονο, Κεφαλάρι και στη Λεωφ. Κηφισίας, διαμερίσματα στο Σύνταγμα και στου Φιξ, και δυο πολυκατοικίες, η μία στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και η άλλη στις Σέρρες. Στην οικογένεια και συγκεκριμένα στους δύο γιους του Π. Ψωμιάδη απομένει πλέον μόνο το σπίτι στην Κηφισιά.

Η συμφωνία αφορά περίπου σε 400 ομολογιούχους που εκπροσωπούνταν από το δικηγορικό γραφείο των Ιωάννη και Μιχάλη Μαρκουλάκου οι οποίοι είχαν εγγράψει υποθήκες στην ακίνητη περιουσία της οικογένειας Ψωμιάδη και ζημιώθηκαν από την ΑΣΠΙΣ CAPITAL.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής έκρινε ότι με την κίνηση αυτή δείχνουν εμπράκτως διάθεση να άρουν τις συνέπειες των πράξεων τους. Η εξέλιξη αυτή έμοιαζε μονόδρομος μετά την απόρριψη από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή της αίτησης αναίρεσης κατά της προφυλάκισής τους, που είχαν καταθέσει η σύζυγος και η κόρη του Παύλου Ψωμιάδη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε κρίνει ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της Μαρίας και Όλγας Ψωμιάδη, θεωρώντας ότι δεν συντρέχει λόγος να αναιρεθεί η απόφαση για την προφυλάκισή τους.

Ο Παύλος Ψωμιάδης είναι ήδη προφυλακισμένος από τον Δεκέμβριο του 2010 εκτίοντας ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ. ευρώ που είχε προσκομίσει το 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ενώ κρατείται και για τη μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της ΑΣΠΙΣ CAPITAL.

Από τις παράνομες ενέργειες της οικογένειας του Παύλου Ψωμιάδη ζημιώθηκαν, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, χιλιάδες επενδυτές του ασφαλιστικού ομίλου ΑΣΠΙΣ, αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης