Eλεύθεροι έπειτα από οκτώ χρόνια εγκλεισμού είναι από χθες το απόγευμα τα αδέλφια Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Τα δύο φερόμενα ως βασικά μέλη της οργάνωσης αφέθηκαν ελεύθερα, έχοντας εκτίσει το 1/3 της ποινής τους, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που είχαν υποβάλει βάσει των διατάξεων του Νόμου Παρασκευόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στα δύο αδέλφια είχαν επιβληθεί πολυετείς ποινές κάθειρξης, περισσότερα από 70 χρόνια ο καθένας, οι οποίες συγχωνεύτηκαν σε 20 χρόνια. Όπως υπενθυμίζει η Καθημερινή, o Γεράσιμος Τσάκαλος συνελήφθη την 1η Νοεμβρίου 2010, σε ηλικία 24 ετών. Βρισκόταν μαζί με τον –τότε- 22χρονο φίλο και συνεργό του Παναγιώτη Αργυρό. Μερικά λεπτά νωρίτερα οι δυο τους είχαν αφήσει ένα δέμα-βόμβα σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος, στο Παγκράτι. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Γεράσιμου, Χρήστος, συνελήφθη πέντε μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2011, σε κρησφύγετο στη Νέα Ιωνία Βόλου, έπειτα από κοινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ. Στο ίδιο σπίτι στον Βόλο είχαν εντοπιστεί τέσσερα ακόμα άτομα εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στη «Συνωμοσία»: ο Γιώργος Νικολόπουλος, ο Νταμιάνο Μπολάνο, η Ολγα Οικονομίδου και ο Γιώργος Πολύδωρος.

«Σας γνωρίζω ότι οι εντολείς μου κατηγορήθηκαν και δικάσθηκαν μόνο για τη συμμετοχή τους στους Πυρήνες της Φωτιάς σε ηλικία 22 και 29 ετών και σήμερα που απολύονται υπό όρους είναι 33 και 40 ετών αντίστοιχα. Για τα λοιπά έτυχαν συνολικής ποινής από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων την οποία εδικαιούνταν και υπό το προγενέστερο και υπό το παρόν νομοθετικό καθεστώς» δηλώνει Μαριάννα Παπαδογιάννη, δικηγόρος των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης