Προς την αποφυλάκισή της, με περιοριστικούς όρους, οδεύει η Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, της άνοιξε την πόρτα της φυλακής έπειτα από τρία χρόνια κράτηση και έξι αιτήματα χωρίς αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η πρόταση της εισαγγελέως για εγγυοδοσία 70.000 ευρώ προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στους συνηγόρους της όσο και από την ίδια που αποχώρησε κλαίγοντας. Όπως είπε ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης: «Βάλτε της όποιον όρο θέλετε, εκτός από αυτόν. Αυτήν τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε 3.000 ευρώ. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Περιμένει πώς και πώς να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ’ οίκον περιορισμό».

Το δικαστήριο αποσύρθηκε προκειμένου να καταλήξει στους όρους που θα της επιβληθούν. Τελικά, θα αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα (τρεις φορές τον μήνα), της αφαίρεσης διαβατηρίου, της υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση κατοικίας που δήλωσε στο δικαστήριο και την καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με άκρα επιείκεια αποφάσισε το δικαστήριο και για τους όρους και για την εγγυοδοσία» είπε η πρόεδρος της έδρας.

Προφανώς, το σχόλιο της προέδρου σχετίζεται με το «κακό προηγούμενο» της κας Σταμάτη, όταν είχε αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν.

Ωστόσο, οι δικηγόροι της συζύγου του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας επέμειναν ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα της εγγύησης. Προς τούτο ζήτησαν προθεσμία δύο μηνών.

«Θλιβερή παρέα Σημίτης-Παπανδρέου-Παπαντωνίου»

Νωρίτερα, κατά τον σχολιασμό των μαρτυρικών καταθέσεων από τους δικηγόρους, ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, αναφερόμενος στις καταθέσεις των Κ. Σημίτη, Β. Παπανδρέου και Γ. Παπαντωνίου.

«Η θλιβερή παρέα των τριών με την προσθήκη του Παρασκευά Αυγερινού, αυτοί που ανέτρεψαν τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, τόλμησαν -όχι ευθέως- να κατηγορήσουν τον Τσοχατζόπουλο για μίζες. Ο μεν Σημίτης όμως ξεχνά τους δικούς του Μαντέλη και Τσουκάτο, ενώ η κα Παπανδρέου ομολογεί στυγνά ότι είχε πολιτικό πρόβλημα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Όσο δε για τον Γιάννο Παπαντωνίου, η αξιοπιστία του κρίνεται, καθώς είναι κατηγορούμενος. Τέλος, για τον Βενιζέλο κακώς κατηγόρησε τον Άκη ότι έριξε το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο ίδιος ως πρόεδρος του κινήματος το έφτασε στο 4 τοις εκατό» τόνισε.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης