Έναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή του λόγω… αναπηρίας που προκάλεσε σάλο, με αποτέλεσμα την επιστροφή του 15 ημέρες αργότερα στις φυλακές, ο Αριστείδης Φλώρος περνά ελεύθερος πια την πόρτα του σωφρονιστικού καταστήματος. 

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέστειλε την ποινή των 21 ετών που εξέτιε για την υπόθεση ENERGA και διέταξε την αποφυλάκισή του με όρους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, ο κατηγορούμενος ως ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης της ENERGA θα βρεθεί τις επόμενες ώρες εκτός φυλακής. O Αριστείδης Φλώρος είχε υποβάλει αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση. Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό από το δικαστήριο. Συγκεκριμένα, οι δικαστές τού επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση (ο κ. Γ. Πρασσάς ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση), οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα που ανέπτυξαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Βασ. Χειρδάρης, Ηλ. Αναγνωστόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επικαλούμενοι τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα. Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι η επαπειλούμενη πλέον ποινή των ισοβίων με βάση τον νόμο περί καταχραστών Δημοσίου (που καταργήθηκε) σε μέγιστο βαθμό φτάνει τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα. Με δεδομένο ότι στον Φλώρο έχουν αναγνωριστεί και δύο ελαφρυντικά (η ποινή του ήταν 21 χρόνια), επεσήμαναν ότι η μέγιστη ποινή (με τα ίδια ελαφρυντικά) που τυχόν θα του επιβληθεί θα είναι πολύ μικρότερη. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε πως ήδη έχει εκτίσει με τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν περί τα 6 χρόνια, ενώ έχει επιστρέψει, όπως είπαν, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του Δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER. Κατόπιν αυτών, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτησή του.  

Πριν από έναν χρόνο ο Αρ. Φλώρος είχε επίσης αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας, όμως ο θόρυβος που ξέσπασε οδήγησε στην επιστροφή του στις φυλακές, καθώς το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφούλης, κατά του βουλεύματος αποφυλάκισής του. Παράλληλα, διατάχθηκε έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μήνες αργότερα ασκήθηκε ποινική δίωξη για 11 αδικήματα κατά 17 προσώπων που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος. Μεταξύ των διωκομένων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται γιατροί, ένας δικηγόρος και υπάλληλοι του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης