Αντίστροφα αρχίζουν να μετρούν οι ώρες για την αποφυλάκιση του πρώην διευθύνοντα συμβούλου του ALTER Κώστα Γιαννίκου, ο οποίος κρατείται από τον Ιούνιο του 2012. Μόλις καταβάλει εγγυοδοσία συνολικού ποσού 150.000 ευρώ ο Κ.Γιαννίκος αναμένεται να αποφυλακιστεί.

Το πρωί το Μονομελές Εφετείο Αθηνών υπό την προεδρία του προεδρου Εφετών Βενιζέλου Μουράτζογλου, αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και της εμφανισης στο ΑΤ της περιοχής του. Σε βάρος του ωστόσο εκκρεμούν δυο πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις (6 και 7 ετών αντίστοιχα), για τις οποίες όμως έχει ανασταλεί η εκτέλεση των ποινών μέχρι την έφεση αρκεί ο κατηγορούμενος να υποβάλλει συνολικά 150.000 ευρώ εγγύηση. Και οι δυο καταδικες αφορούν σε μη καταβολή ΦΠΑ και ΦΜΥ για το ΑLTER. Πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρα Γιαννίκου θα ζητήσει μείωση της εγγύησης. Εφοσόν καταβληθούν τα ποσά ο κ.Γιαννίκος μπορεί να αποφυλακιστεί άμεσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, υποβλήθηκε αίτημα από τον συνήγορο του κατηγορουμένου, Δημ. Νινόπουλο για την αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης το οποίο και έγινε δεκτό. Το αίτημα τέθηκε αφού το δικαστήριο ανέβαλλε εκ νέου την εκδίκαση της υπόθεσης για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών αμφισβητήσιμου ύψους. Μάλιστα ειναι η δεύτερη αναβολή της υπόθεσης αφού η προηγούμενη είχε δοθεί μετά την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που έγινε δεκτή. Παράλληλα, το δικαστήριο είχε διατάξει το δημόσιο να προσκομίσει αναλυτική κατάσταση των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους του Alter κατά την επίδικη περίοδο καθώς και το -με βάση των καταβληθέντων μισθών- υπολογιζόμενο ποσόν του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που έπρεπε να παρακρατηθεί από την επιχείρηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης