Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν από τις δικαστικές αρχές οι καταδικασμένοι για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών Γιώργος Σαχπατζίδης και Ντίνος Μιχαηλίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά πλειοψηφία, αποδέχτηκε το αίτημα αναστολής εκτέλεσης ποινής 13 ετών που επιβλήθηκε στον Γ. Σαχπατζίδη, καθώς επικαλέστηκε λόγους υγείας.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν από τις δικαστικές αρχές οι καταδικασμένοι για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών Γιώργος Σαχπατζίδης και Ντίνος ΜιχαηλίδηςΟι αρχές τού επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την εν λόγω χρηματική εγγύηση. Επίσης, δύο από τους δικαστές είχαν την άποψη ότι δεν έπρεπε να γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι καταβολή εγγύησης 700.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

Το δικαστήριο απεφάνθη με πλειοψηφία 3-2 για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, ο οποίος επικαλέστηκε την ηλικία του (80 ετών) και τη βεβαρυμμένη υγεία του.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση καταδίκασε επίσης τον υιό του Κύπριου υπουργού, Μιχάλη, ενώ επέβαλε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 12 έτη στον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αν. Σοφό.

Η σύζυγός του Μαρία Σοφού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Σε ισόβια κάθειρξη και 17 έτη καταδικάστηκε και ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.

Βάσει της δικογραφίας, οι καταδικασθέντες διευκόλυναν τη διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιρειών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου το 1997 εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντάς του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης