Απογοητευμένοι οι αλιείς του Σαρωνικού από τη συνάντηση με τον Β. Αποστόλου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017, 12:47
Απογοητευμένοι οι αλιείς του Σαρωνικού από τη συνάντηση με τον Β. Αποστόλου
«Πάγωμα» των οικονομικών υποχρεώσεών τους στα ασφαλιστικά ταμεία ζητούν οι παράκτιοι αλιείς που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές επιπτώσεις της ρύπανσης.

«Η κατάστασή μας είπε ότι είναι ελεγχόμενη. Θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια και με άλλα υπουργεία, ώστε να υπάρχει άμεση ανακούφιση. Θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ενεργοποιήσει ευρωπαϊκούς πόρους για να δοθεί κάποια αποζημίωση προς τους αλιείς που έχουν πληγεί» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησής τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο κ. Σόμπολος, εκπρόσωπος του αλιευτικού σωματείου Αλίμου.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του σωματείου στην Αίγινα τονίζει πως «το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν μπορούμε να πάμε για ψάρεμα αλλά ότι δεν μπορούμε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας».

Ο κ. Χιώτης εξηγεί μάλιστα: «Δεν μπορούμε να καλύψουμε τις τρέχουσες ανάγκες μας. Άλλοι δεν έχουν κανέναν τρόπο επιβίωσης πια. Ζητήσαμε να παγώσουν οι τρέχοντες λογαριασμοί που εκκρεμούν από το προηγούμενο εξάμηνο».

«Αυτό που διαπίστωσα για ακόμη μία φορά είναι πως οι ίδιοι με δική τους πρωτοβουλία έπαψαν να ασκούν την αλιευτική τους δραστηριότητα, παρότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι δείχνουν ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τα αλιεύματα της περιοχής. Εμείς βρισκόμαστε σε μία διαδικασία διαρκών δειγματοληπτικών ελέγχων. Θα ενεργοποιήσουμε το ταμείο αλληλεγγύης που προβλέπεται στη θάλασσα και στην αλιεία» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και διαβεβαίωσε ακόμη πως θα γίνουν επαφές με τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να διευκολυνθούν οι αλιείς με τις οικονομικές υποχρεώσεις που εκκρεμούν απέναντι στα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017, 15:17