Αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων αστυνομικών στο «Ελ. Βενιζέλος»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015, 21:14
Αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων αστυνομικών στο «Ελ. Βενιζέλος»
Σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων αστυνομικών στον χώρο της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η απόδοση φόρου τιμής στους πεσόντες αστυνομικούς, αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στον αστυνομικό που υπερασπίζεται την ασφάλεια των πολιτών.

Το μνημείο φιλοτέχνησε ο διεθνούς φήμης γλύπτης Γιάννης Μπάρδης και είναι δωρεά του ιδιωτικού ερευνητή & Αντιπροέδρου των Βραβείων G. Sciacca Ελλάδας, Γιώργου Τσούκαλη.


Στην εκδήλωση τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ενώ στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοκητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνη Μακρυδημήτρη, τον Καθηγητή και πρώην Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, τον Γιώργο Τσούκαλης και τον Γιάννη Μπάρδη, οι οποίοι στην συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων.

Επίσης στεφάνι κατέθεσαν: ο Διευθυντής Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών Μιχαήλ Σδούκο, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Ιωάννη Κατσιαμάκα, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Υ. Γρηγόριος Γερακαράκος, ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γεώργιος Καλλιακμάνης, ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Αθανάσιος Κουμπούλης και εκπρόσωπος του Πολεμικού Συλλόγου «ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ‘74 ».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν: ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνης Μακρυδημήτρης, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης , ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριος Τσακνάκης , ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γεώργιος Καλλιακμάνης , ο ντιπροέδρος G.Sciacca Ελλάδας Γεώργιος Τσούκαλης , ο Ιωάννης Σμαραγδής – Σκηνοθέτης, Επιτροπή Προεδρίας G.Sciacca εκ μέρους των Βραβείων Sciacca, η Γεωργία Βέλλιου (Κόρη του πεσόντος Αστυνομικού Απόστολου Βέλλιου), ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόριος Γερακαράκος, ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Ιωάννης Κατσιαμάκας και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών Μιχαήλ Σδούκος.

Συγκλονιστικός ήταν ο λόγος της κόρης του πεσόντος αστυνομικού Απόστολου Βέλλιου, Γεωργίας.
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες από τη Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής σε οικογένειες πεσόντων Αστυνομικών εις μνήμην των θυμάτων και τιμής ένεκεν από τη Δ/νση Αερολιμένα και την Ένωση, καθώς και Βραβεία και έπαινοι ad memoriam από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η συμβολική απονομή από τον Γιάννη Σμαραγδή – παρουσία των Βίκυ Μπαφατάκη, Κατερίνας Νίκου και Γιώργου Τσούκαλη - σε δυο νέους αστυφύλακες εκ μέρους των Βραβείων Sciacca επαίνου ad memoriam για το τελευταίο θύμα τον ειδικό φρουρό Στάθη Λαζαρίδη.

Βραβεύτηκαν επίσης για την προσφορά τους ο Γιώργος Τσούκαλης, ο Γιάννης Μπάρδης και ο επιχειρηματίας Βασίλης Κοντόπουλος.

Ο Αντιπρόεδρος των Βραβείων G. Sciacca και ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης ο Πρόεδρος Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης και ο  διευθυντής διεύθυνσης αερολιμένα Μιχάλης Σδούκος

Ο γλύπτης του μνημείου Γιάννης Μπάρδης, Ο Αντιπρόεδρος των Βραβείων G. Sciacca και ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο  τέως αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης Γιάννης Πανούση , ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο Αρχηγός Ελληνικής αστυνομιας αντιστρατηγος Δημητριος Τσακνάκης



Ο διευθυντής αλλοδαπών αττικής ταξίαρχος Μανώλης Γρηγοράκης , Ο Αντιπρόεδρος των Βραβείων G. Sciacca και ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, η  ΓΓ. των Βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη, ο Πρόεδρος Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, 05:30