Αποκατάσταση των ζημιών εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Άρτα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019, 12:17
Αποκατάσταση των ζημιών εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Άρτα

Τα προβλήματα που άφησε το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Άρτα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα συνεργεία των Δήμων Αρταίων και Γεωργίου Καραϊσκάκη, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς από το βράδυ της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, στην έξοδο της πόλης της Άρτας, στον κόμβο της παλαιάς Εθνικής Οδού προς το Αγρίνιο, το ρέμα Μπούση υπερχείλισε, έγινε χείμαρρος και πλημμύρισε το οδόστρωμα καθώς και υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, με υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και ο δήμαρχος της Άρτας, Χρήστος Τσιρογιάννης, με τους αντιδημάρχους, βρέθηκαν στην περιοχή προκείμενου να ενημερωθούν και να συντονίσουν το έργο αντιμετώπισης της κατάστασης. 

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, μεγάλη ποσότητα νερού δέχτηκε το ρέμα και από την Ιόνια Οδό.

Από την πλευρά του, ο κ. Καχριμάνης έδωσε εντολή στους μηχανικούς της Περιφέρειας να εξετάσουν τις αιτίες υπερχείλισης του ρέματος και να δοθούν λύσεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας, στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη άρχισαν οι καταγραφές των ζημιών στο αγροτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Τα συνεργεία του δήμου εργάζονται για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στα σημεία όπου υπήρξαν καταπτώσεις βράχων, δέντρων και σημειώθηκαν καθιζήσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019, 12:17