Αποκλιμάκωση της έντασης τις τελευταίες ώρες στα Ίμια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 10:00
Αποκλιμάκωση της έντασης τις τελευταίες ώρες στα Ίμια
Πλήρης αποκλιμάκωση της έντασης παρατηρείται, τις τελευταίες ώρες, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά το χθεσινό συμβάν στην εν λόγω περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες επικράτησε ένταση και διπλωματικός «πυρετός», όταν τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος 090 ΓΑΥΔΟΣ, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στα ελληνικά χωρικά ύδατα βρίσκονται διαρκώς δύο σκάφη του Λιμενικού που παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις τουρκικής ακταιωρού που πλέει στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος 090 έχει αντικατασταθεί στον επιχειρησιακό βραχίονα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ήδη με το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 070, που έχει κι αυτό 27 άτομα πλήρωμα. Το «ΓΑΥΔΟΣ» αναμένεται να επιστρέψει σύντομα και αυτό στην επιχειρησιακή του δράση, αφού προχωρήσει άμεσα σε αποκατάσταση της μικρής ζημιάς που έχει υποστεί στα κάγκελα, στο κάλυμμα του αεραγωγού που συνδέεται με το μηχανοστάσιο και στον ιστό του ασυρμάτου. Το «ΓΑΥΔΟΣ» αναμένεται να ελεγχθεί από τεχνικούς της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 10:01