Αποκλεισμός υπουργείου Οικονομικών από αδιόριστους οικονομολόγους

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011, 06:49
Αποκλεισμός υπουργείου Οικονομικών από αδιόριστους οικονομολόγους
Για δεύτερη ημέρα, οι 545 ΠΕ διοριστέοι οικονομολόγοι του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008,βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας την υλοποίηση του διορισμού τους, που έπρεπε να έχει συντελεστεί από τον Ιούνιο του 2010.

Κατά την χτεσινή ημέρα, οι επιστήμονες έμαθαν την ακύρωση του ραντεβού που είχαν με τον Υπουργό, απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ έως την Ερμού 2 από αυτούς προσήχθησαν στο Τμήμα και διαδηλώνουν πλέον με την συνοδεία διμοιρίας ΜΑΤ και κλούβας.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «EKKΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
Άρση της αδικίας! Πρόσληψη τώρα των 545 επιτυχόντων οικονομολόγων Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ/2008 – υπουργείο Οικονομικών

Είμαστε νέοι επιστήμονες οικονομολόγοι, πολλοί κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων, «όμηροι» σχεδόν επί 3 χρόνια. Το 2008 εκδόθηκε η προκήρυξη 1Γ/2008 , το 2009 λάβαμε μέρος στις γραπτές εξετάσεις , το Φεβρουάριο 2010 εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα και ακόμη περιμένουμε...
Είμαστε ο μόνος αμιγώς γραπτός διαγωνισμός που διεξήχθη από το ΑΣΕΠ, η πρώτη προκήρυξη κατά χρονική σειρά οριστικών αποτελεσμάτων αρχές 2010.

Επανειλημμένως από τον Ιούνιο του 2010 έχουμε λάβει σε συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών και συνεργάτες του υποσχέσεις για διορισμό, αφού αυτό ικανοποιεί δύο βασικές συνθήκες:
- Τις ανάγκες σε εξειδικευμένο υψηλής εκπαίδευσης προσωπικό σε Εφορίες – Τελωνεία. Το Δημόσιο συμφέρον θα εξυπηρετηθεί με την ολοκλήρωση της πρόσληψής μας, καθώς με την κάλυψη πάμπολλων υφισταμένων κενών νευραλγικών οργανικών θέσεών του Υπουργείου, θα ωφεληθεί άμεσα και πολλαπλασιαστικά, ενισχύοντας ουσιαστικά, τόσο τον εισπρακτικό όσο και τον ελεγκτικό μηχανισμό του Υπουργείου. Όλα αυτά σε μια περίοδο που η ανάγκη άμεσης στελέχωσης με νέο επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό καθίσταται πιο αναγκαία και επιτακτική από ποτέ, δια την επίτευξη του Εθνικού στόχου της ανάτασης της οικονομίας.
- Το συμβολισμό και υλοποίηση της πολυθρύλητης αξιοκρατίας!!

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να βιώνουμε «την τιμωρία των αρίστων» καθώς οι περισσότεροι από εμάς, με όλα τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, είμαστε αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας, λόγω της δημοσίευσης στο διαδίκτυο των ονομάτων μας, όντας επιτυχόντες/διοριστέοι του Υπουργείου Οικονομικών και εγκλωβισμένοι ουσιαστικά σε ένα αδιέξοδο, σε ένα φαύλο κύκλο εξαιτίας αυτής της επιτυχίας μας.

Εχουν ήδη προσληφθεί από το Δεκέμβριο του 2010 οι συνάδελφοι του ίδιου διαγωνισμού - απόφοιτοι Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ). Η αδικία που έχουμε υποστεί είναι πέραν κάθε αμφιβολίας μεγάλη, γεγονός που αναγνωρίστηκε από τον ίδιο τον Υπουργό κατά τις συναντήσεις που είχαμε στο παρελθόν.

Επιχειρήματα όπως η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας δεν μπορούν να πείσουν κανένα, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόστος μισθοδοσίας μας θα είναι πολύ χαμηλότερο του αναμενόμενου οφέλους.

Σημειολογικά, κάποτε θα πρέπει τα συνθήματα περί αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και ισότητας απέναντι στο νόμο να βρουν πεδίο εφαρμογής!!! Αφού επί δεκαετίες κύριο κριτήριο ένταξης στο Δημόσιο ή των πολυθρύλητων μετατάξεων ήταν η «κομματική ταυτότητα», πώς μπορείτε να μας κοιτάξετε στα μάτια και να μας πείτε «Κύριοι, δεν χωράτε, κλείσαμε!»?... δεν προκηρύξαμε εμείς το Διαγωνισμό, ούτε παρακαλέσαμε σε πολιτικά γραφεία!!!... Γραπτές εξετάσεις κατόπιν πρόσκλησης του Δημοσίου δώσαμε»!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011, 06:52