Μια κατολίσθηση βράχων στάθηκε αρκετή για να αποκόψει το βόρειο τμήμα της Εύβοιας από την υπόλοιπη περιοχή.

Μετά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, οι οποίες κατέκαψαν την Εύβοια, ήρθαν οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις, για να αναστατώσουν εκ νέου τους κατοίκους, εν έτει 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, όταν μεγάλος όγκος βράχων και λάσπης έπεσε στο 42ο χλμ της επαρχιακής οδού Αιδηψού – Χαλκίδας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, και επί της ουσίας να μην υπάρχει τρόπος διαφυγής από το βόρειο τμήμα της περιοχής. Από την κατολίσθηση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, αλλά αρκετά αυτοκίνητα υπέστησαν υλικές ζημιές.

Ακούστε πως περιγράφει στη zougla.gr
την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή(θέση Δερβένι), μια αυτόπτης μάρτυρας που προσπάθησε να διέλθει από το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μπορεί να γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας, αφού από τη μια πλευρά περνάει ποτάμι και από την άλλη υπάρχει βουνό. Έτσι οι διερχόμενοι ταξιδιώτες αναγκάζονται να περάσουν το αποψινό τους βράδυ στο Δερβένι, λόγω του κινδύνου επιπλέον κατολισθήσεων, αλλά και της ανυπαρξίας ειδικών μηχανημάτων για άμεση παρέμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ένα εύλογο ερώτημα. Εάν κάποιος έχριζε άμεσης ιατρικής βοήθειας, ώστε να διέλθει από το εν λόγω σημείο για τον οποιοδήποτε προορισμό, τι θα γινόταν;

Διαβάστε επίσης:

Κατολίσθηση στην Ε.Ο. Αιδηψού – Χαλκίδας,
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009, 22:12

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης