Αποκομιδή απορριμμάτων με τηλεχειριστήριο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, 10:49
Αποκομιδή απορριμμάτων με τηλεχειριστήριο
Την πιλοτική εφαρμογή ενός νέου συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το σύστημα πλάγιας φόρτωσης, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα να γίνεται η αποκομιδή με αυτοματοποιημένες διαδικασίες, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, το σύστημα θα εφαρμόζεται από οχήματα που διαθέτουν αυτόματο ανυψωτικό μηχανισμό και μεγάλη χωρητικότητα, ενώ η αποκομιδή θα γίνεται πλαγίως, χωρίς να χρειάζεται προσωπικό, αφού το όχημα θα παίρνει και θα αδειάζει τηλεσκοπικά τον κάδο με τη βοήθεια τηλεχειριστηρίου.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και για την εφαρμογή του είναι απαραίτητη η μίσθωση εκατό (100) κάδων απορριμμάτων 2.400 ή 3.200 λίτρων και τριών απορριμματοφόρων πλάγιας φόρτωσης, για την απομάκρυνση περίπου 80 τόνων απορριμμάτων ημερησίως.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η μίσθωση των εκατό κάδων απορριμμάτων και των τριών απορριμματοφόρων πλάγιας φόρτωσης θα γίνει με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό.

Πηγή: www.e-aftodioikisi.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, 11:37