Αποξήλωση παράνομων πινακίδων για την αποφυγή ατυχημάτων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010, 13:53
Αποξήλωση παράνομων πινακίδων για την αποφυγή ατυχημάτων
Εκστρατεία αποξήλωσης παράνομων πινακίδων έχει ξεκινήσει στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ ήδη έχουν αφαιρεθεί 400 στις περιοχές αυτές. Στόχος της εκστρατείας είναι η απελευθέρωση του οδικού δικτύου από πινακίδες που αποσπούν την προσοχή των οδηγών ή εμποδίζουν το οπτικό τους πεδίο, για την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων.

Η αποξήλωση γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας που ξεκίνησε τον Απρίλη, με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και βάσει της διατάξεως που επιτρέπει την άμεση αποξήλωση όσων πινακίδων δεν φέρουν επάνω τους αναλυτικά στοιχεία διαφημιστή ή διαφημιζόμενου και αριθμό αδείας για την τοποθέτησή τους.

Από την έρευνα που διεξήγαγε η αρμόδια υπηρεσία προκύπτει ότι σε όλη την περιφέρεια υπάρχουν περίπου 1.500 παράνομες πινακίδες, αριθμός που καταδεικνύει τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Επιπλέον, η Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) αποφάσισε την αφαίρεση των πινακίδων που βρίσκονται κατά μήκος της Εγνατίας, σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων από τον οδικό άξονα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010, 13:53