Λίγα λεπτά πριν από τις 12.00 το μεσημέρι απολογήθηκαν μέσω υπομνήματος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, οι οποίοι αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις ανακριτριών και εισαγγελέα.

Χαρακτήρισαν ανυπόστατες τις κατηγορίες σε βάρος τους και ισχυρίστηκαν ότι εφόσον τα στοιχεία αυτά ήταν γνωστά όταν συνελήφθησαν και όταν απολογήθηκαν για πρώτη φορά στις 3 Οκτωβρίου, καθώς περιλαμβάνονται στην έκθεση κατάσχεσης, απαγορεύεται να προφυλακιστούν εκ νέου. Ο Ν. Μιχαλολιάκος είπε ότι τα τέσσερα όπλα που βρέθηκαν ήταν για δική του ασφάλεια και αναφέρθηκε σε σειρά περιστατικών από τα οποία κινδύνευε η ζωή του ενώ υποστήριξαν ότι ουδέποτε διακινήθηκαν σε τρίτο ή βγήκαν με οποιοδήποτε τρόπο από το σπίτι του ή χρησιμοποιήθηκαν ποτέ σε κάποια από τις ενέργειες που περιγράφονται στο κατηγορητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παππάς καταγγέλλει ότι μεταβλήθηκε η παράβαση του νόμου αρχαιοτήτων από πλημμέλημα σε κακούργημα (υπεξαίρεση αρχαιοτήτων σχετικά με δύο βυζαντινά βιβλία που χρονολογούνται πριν από το 1830) για να μπορεί να προφυλακιστεί για δεύτερη φορά.

Λίγη ώρα αργότερα ολοκλήρωσε την απολογία του και ο Γιάννης Λαγός. Περί τις 14.00 αναμένεται η απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης